Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

13

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

11851-Sport-Odbojka
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM

 

Tagovi: seminarski, seminarski radovi, diplomski, diplomski radovi, maturski, maturski radovi, master radovi, besplatni gotovi seminarski radovi, gotovi diplomski radovi, lektire prepricane, puskice, izrada seminarskih radova, maturskih radova, diplomskih radova, skripte, seminarski radovi iz, diplomski radovi iz ...


Pregled teme :

Odbojka postaje sve atraktivniji i dinamičniji sport, sa puno preokreta u toku  nadigravanja, i zahteva od igrača maksimalno fizičko i psihičko angažovanje.

 

Ono što karakteriše ovaj sport i ono što možemo nazvati specifičnim karakteristikama odbojke jesu: brzina lopte prilikom smeča koja dostiže brzinu i preko 120 km/h, kratak kontakt sa loptom, brzina same igre, agilnost, koordinacija, fizičke predispozicije pre svega telesna visina koja je i u većini slučajeva presudni faktor za vrhunsko bavljenje ovim sportom.

 

Savremeni odbojkaš ili odbojkašica treba da ispunjavaju sve navedene karakteristike da bi se bavili odbojkom na vrhunskom nivou.

 

Igra se odvija na terenu relativno malih dimenzija u odnosu na broj igrača. Lopta je vrlo kratko u posedu igrača što zahteva veoma visoku tehničku pripremljenost.

 

Još jedna od bitnih karakteristika odbojke jeste veliki broj skokova i prizemljenja što  nam govorio njenoj dinamičnosti i potrebama igrača koje treba neposredno razvijati.

 

Treba spomenuti da se zbog velike dinamičnosti kojom se ogleda odbojka pre svega u  segmentima napada i odbrane polja sve više ljudi zaljubljuje u ovaj sport.

 

Odbojka je kolektivna igra gde učestvuju dve ekipe sa po šest igrača u terenu koji se trude da loptu preko mreže prebace u protivničko polje i osvoje poen. Poen se može osvojiti na više načina: smečom, blokiranjem protivničkog napada, servisom ili greškom protivnika.

 

Savremena odbojka se karakteriše i određenom kompozicijom tima. Najzastupljenija je kompozicija 5:1, gde imamo jednog dizača, dva primača servisa, dva srednja blokera i korektora. Dizač je taj koji distribuira lopte ka ostalim igračima koji imaji za cilj uspešnu realizaciju napada.

 

Teren je podeljen na šest zona od kojih razlikujemo zone napada ( zona II, zona III i zona IV ) i zone odbrane ( zona I, zona VI i zona V ), (Sl. 1).

 

U savremenoj odbojci najčešća postavka igrača na terenu izgleda ovako, (Sl 3): zona I – dizač, zona II – primač servisa, zona III – srednji bloker, zona IV – korektor, zona V – primač servisa i zona VI – srednji bloker ( libero ).


Komentari (1)Add Comment
0
Opis tenis servisa u odbojci
napisao demir reberonja,January 03, 2012
ako mozete da uradite smilies/smiley.gif
  • Prijavite neodgovarajući komentar
  • +0
  • glasaj za
  • glasaj protiv

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy