Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

15

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

12221-Finansije-Analiza-finansijskih-izvestaja
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM

 

Tagovi: seminarski, seminarski radovi, diplomski, diplomski radovi, maturski, maturski radovi, master radovi, besplatni gotovi seminarski radovi, gotovi diplomski radovi, lektire prepricane, puskice, izrada seminarskih radova, maturskih radova, diplomskih radova, skripte, seminarski radovi iz, diplomski radovi iz ...


Pregled teme :


Zainteresovanost ekonomista,i u teorijskom i u praktičnom smislu,oduvek je izazivala analiza uspešnosti poslovanja trgovačkog društva.Mnogi pokušaji ,u dosadašnjem periodu,učinjeni su na pronalaženju jedinstvenog sintetičkog indikatora upsešnosti poslovanja,ali uglavnom bez uspeha. Pomenutu problem ostao je teorijski nesavladan.

 

Upravo iz navedenih razloga,većina ekonomista je pomoću empirijskih istraživanja utvrđivala ključne indikatore uspešnosti poslovanja i njihov uticaj na ukupnu efektivnost trgovačkog društva.I pored činjenice da su pronađena određena rešenja ne može se reći da je na tom polju ostvaren veliki napredak.Zato se najčešće koristi analiza indikatora po pojedinim područjima za koje se smatra da indiciraju na uspešnost poslovanja.U pomenutom smislu koriste se:podatci iz finansijskih izveštaja konkretnog preduzeća koje je predmet analize,zatim opšti iskustveni podatci koji služe kao iskustvena mera i eksterni podatci iz drugih preduzeća srodne grupacije,kojoj pripada i analizirano prduzeće.

 

Posebno je važna analiza odnosa između bilansnih pozicija u bilansu stanja i pozicija u računu dobitaka i gubitaka.U prikazima primene postupka koristi se terminologija koja odgovara terminologiji koja se koristi u Međunarodnim računovodstvenim standardima,koji su službeno usvojeni i kod nas.Na našem području finansijske analize nisu usvojeni termini za određene pojave,već se javljaju različiti nazivi za iste pojmove.

 

Strukturu analize odnosa bilansnih pozicija i odnosu u računu dobitaka i gubitaka sačinjava:analiza profitabilnosti,analiza obrta aktive (imovine),analiza solventnosti i likvidnosti,analiza investicionogg potencijala, izračunavanje ukupnog izraza uspešnosti (Zeta Score) i analiza dodate vrednosti (Value Added Analysis).

 

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy