Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

11

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

12229-Finansije-Trzista-kapitala
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM

 

Tagovi: seminarski, seminarski radovi, diplomski, diplomski radovi, maturski, maturski radovi, master radovi, besplatni gotovi seminarski radovi, gotovi diplomski radovi, lektire prepricane, puskice, izrada seminarskih radova, maturskih radova, diplomskih radova, skripte, seminarski radovi iz, diplomski radovi iz ...


Pregled teme :


Finansijsko tržište predstavlja transmisioni mehanizam  za pozajmljivanje sredstava privrednih subjekata koje imaju viškove sredstava onima kojima ta sredstva nedostaju za određene poslovne aktivnosti. Taj transfer od prve grupacije ka drugoj odvija se  kroz kupovinu hartija od vrijednosti koje izdaju emitenti kojima su sredstva potrebna, ili indirektno kroz kreditno depozitni mehanizam finansijskih posrednika. Finansijsko tržište u širem smislu, po definiciji koja je navedena, ima dvije osnovne grane: tržište hartija od vrijednosti  i tržište koje se kreira kreditno depozitnim mehanizmom, u prvom redu kroz banke.

Ključne kategorije finansijskog tržišta su finansijska aktiva (imovina) i samo tržište kao mjesto na kojem se ovom aktivom trguje. Finansijsku aktivu čine finanasijski instrumenti, hartije od vrijednosti koje se emituju radi prikupljanja kapitala. Emitent hartije od vrijednosti je subjekt koji se obavezao da za izdatu hartiju od vrijednosti plati u budućnosti investitoru, subjektu koji je tu hartiju od vrijednosti kupio.

Putem finansijske aktive se transferišu fondovi od onih koji imaju viškove ka onima kojima trebaju sredstva da investiraju i to na takav način da redistribuira neizbježan rizik vezan za generisani cash flow između onih kojima su potrebni ti fondovi i onih koji ih obezbeđuju.

Tri ključne funkcije finansijskog tržišta su:

  1. obezbjeđuje mehanizam za određivanje cijene finansijske aktive – imovine,
  2. imovinu čine likvidnijom,
  3. smanjuje troškove prometa imovine.

 

Uža definicija finansijskog tržišta vezana je za pojam tržišta hartija od vrijednosti (Securities Markets). Tako su studiji US kongresa umjesto termina Financial Markets preporučuje termin Securities Markets, čije su osnovne funkcije:

  1. davanje mogućnosti korporacijama i vladama da prikupljaju kapital,
  2. pospješivanje produktivne alokacije kapitala,
  3. omogućavanje stanovništvu da uveća štednju investirajući preko ovog tržišta,
  4. omogućava uvid investitorima u potencijalne mogućnosti zarađivanja na tržištu, služeći kao vodič i menadžment korporacija,
  5. generiše zaposlenost i prihode.

 

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy