Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

10

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

8348-Psihologija-Mehanizmi odbrane
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM

 

Tagovi: seminarski, seminarski radovi, diplomski, diplomski radovi, maturski, maturski radovi, master radovi, besplatni gotovi seminarski radovi, gotovi diplomski radovi, lektire prepricane, puskice, izrada seminarskih radova, maturskih radova, diplomskih radova, skripte, seminarski radovi iz, diplomski radovi iz ...


Pregled teme :

  1. 1. Uvod

 

Mehanizmi odbrane su učenjem stečeni nesvesni načini borbe Ega sa frustracijama. Termin mehanizam odbrane je prvi upotrebio Sigmund Frojd da bi opisao borbu Ega protiv želja, frustracija, ideja i nagona čije bi zadovoljavanje pa čak i samo postojanje u svesti moglo da ugrozi integritet pojedinca. Prema Frojdu postoji mnoštvo mehanizama odbrane među kojima su i: represija, poricanje, asketicizam, izolacija, identifikacija, sublimacija, zamena subjekata, regresija, altruizam, racionalizacija i drugi.

 

Ego može kontrolisati impulse i želje na dva načina:

  1. Da ih blokira, gde se oni ne pojavljuju u ponašanju
  2. Da ih iskrivi, gde je njihova izvorna snaga znatno smanjena ili pomerena

Svi odbrambeni mehanizmi ega imaju 2 zajedničke karakteristike:

  1. 1. Funkcionišu na nesvesnom planu I predstavljaju vrstu samoobmane
  2. 2. Iskrivljuju percepciju realnosti tako da se teškoća koju ta realnost izaziva kod pojednica smanjuje

 

Ego odbrana je odbrana koju Ego koristi. Ego je konstantno izložen često neprihvatljivim zahtevima Id-a pa mora da koristi mehanizme odbrane da zaštiti ličnost. Njihovo korišćenje dovodi do boljeg funkcionisanja Ega ukoliko ne dovode do Ego-neuroze kada Ego nije u mogućnosti da se izbori sa problemima koji se neprekidno nameću.

Ego otpor je neprihvatanje Ega da dovede sadržaj Id-a u svest, posebno kada se zahtevi i želje Id-a ne slažu sa moralnim i drugim normama.Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy