Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

18

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

7848-Etika-Etika u poslovanju
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM

 

Tagovi: seminarski, seminarski radovi, diplomski, diplomski radovi, maturski, maturski radovi, master radovi, besplatni gotovi seminarski radovi, gotovi diplomski radovi, lektire prepricane, puskice, izrada seminarskih radova, maturskih radova, diplomskih radova, skripte, seminarski radovi iz, diplomski radovi iz ...


Pregled teme :


1. UVOD

Ovim seminarskim radom pokušat ćemo detaljnije opisati etiku u poslovanju poduzeća.. Cilj je definirati etiku u poslovanju poduzeća, pokazati na konkretnim primjerima načine na koje se može etično ili neetično poslovati, ukazati na poteškoće s kojima se suočava RH (korupcija). Također će biti riječi i etičkoj i moralnoj odgovornosti menadžera.

Literatura koju koristimo za ovaj rad su osnovni udžbenici iz teorije menadžmenta koji se koriste na fakultetima, ali  i  izvori s interneta. Također ćemo s služiti i Rječnikom stranih riječi kako bismo određene ternine i pojmove konkretnije definirali, ali sa jezičnog aspekta.

Rad je podijeljen na 3 osnovne cjeline. Prva cjelina govori o definiciji poslovne etike, te navodimo konkretne primjere iz prakse kada je riječ o etičnom ili neetičnom poslovanju. Obradit ćemo primjere i sa stranog i sa domaćeg tržišta. Podatke za pojedine primjere ćemo preuzeti sa internetskih stranica, većinom relevantnijih novinskih kuća. Druga cjelina se bavi problemom korupcije. Navest ćemo definiciju korpucije te pokazati instrument kojim se mjeri razina percepcije korupcije u pojedinoj zemlji. Za kraj ćemo nešto reći o etičkoj i moralnoj odgovronosti menadžera, kao i osobinama koje etičan menadžer mora imati.

 

 

2. ETIKA U POSLOVANJU PODUZEĆA

Etika dolazi od grčke riječi ethos što znači : običaj, navika, karakter, ozračje. Etika je ukupnost proučavanja smisla i ciljeva moralnih htjenja , temeljnih kriterija za moralna vrednovanja  kao i zasnovanost izvora morala. Etika je ponašanje u skladu s pravilima morala, iz čega je jasno vidljivo da etika nije istoznačna moralu.  Etika pita za opravdanje djelovanja u okviru neke teorije načela; u njoj promišljamo svoj vlastiti moralni čin da bismo vidjeli što je s našom moralnošću uopće i kako se ona uklapa u naše životne stavove. Moral možemo odrediti kao skup nepisanih i pisanih pravila koja upravljaju ljudskim djelovanjem

Poslovna etika, kao ključni dio upravljanja poduzeća, ima izraziti utjecaj na poduzeće i njegovu okolinu. U poslovanju se etika može definirati kao sposobnost promišljanja vrijednosti u procesu donošenja odluka u korporacijama, da bi se odredilo kako te vrijednosti i odluke utječu na raličite grupe dionika i da bi se utvrdilo kako menadžeri mogu iskoristiti ta opažanja u svakodnevnom upravljanju tvrtkom[1]. http://www.scribd.com/doc/2526414/poslovna-etika-skripta-200

 

 

Sve češći skandali u gospodarstvu pokazuju da je krajnje vrijeme da se preispitaju načela poslovanja i razmisli o poslovnoj etici.
Kada je svojedobno jedan mladi čovjek kazao austrijskom književniku i satiričaru Karlu Krausu da kani studirati gospodarsku etiku Kraus mu je duhovito odgovorio: „Morali biste se ipak opredijeliti za jedno ili drugo". Etika i ekonomija činile su se Krausu nespojivima. Kako su učestali financijski skandali, afere s podmićivanjem i prijevarama, što nisu samo naša, nego i globalna pojava, čini se da Krausov odgovor vrijedi i danas.[1] Sikavica, P., Bahtijarević – Šiber, F., Pološki – Vokić, N., Temelji menadžmenta, Školska knjiga, Zagreb, 2008.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy