Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

15

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

 8702-Umetnost-Rimska-umetnost
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM

 

Tagovi: seminarski, seminarski radovi, diplomski, diplomski radovi, maturski, maturski radovi, master radovi, besplatni gotovi seminarski radovi, gotovi diplomski radovi, lektire prepricane, puskice, izrada seminarskih radova, maturskih radova, diplomskih radova, skripte, seminarski radovi iz, diplomski radovi iz ...


Pregled teme :

Izvori Rimske umetnosti

 

Rimska umetnost podrazumeva umetnicku produkciju starih Rimljana od 9. p. n. e. do pada Zapadnog rimskog carstva 476. god. p. n. e.

 

Predrimske civilizacije Italije u razdoblju kraljevstva uveliko uticu na razvoj umetnosti Rima. Od 3. p. n. e. Etrurski gradovi padaju pod vlast Rima koji preuzima I razvija Etrursku kulturu.

 

Ranjena Niobida

 

 

U kasnijem razvoju Rimljani vremenski produbljuju I prostorno sire grcku umetnost. Grcka umetnost je svoj uticaj na rimske narode isprva vrsila iz brojnih grckih kolonija na Italskom tlu. Taj uticaj je bio jak iako su Rimljani imali zakon protiv preterane javne potrosnje I osobene raskosi. Od 339. p. n. e., kada su se resili sukobi patricija I plebejaca, nastalo je drustvo koje je umetnost pocelo da shvata kao znak drustvenog statusa. Za vreme Aleksandra Velikog (334-323. p. n. e.) nastaje oponasanje klasicnog I helenistickog grckog stila. To je pojacano trgovinom I ratovima, putem kojim su u Rim stizala predivna umetnicka dela (osvajanje Sirakuze, 212. god. p. n. e.) I nastaje kolekcionarske strasti za grckim umetnickim delima. Vecina umetnika koja je  radila u Rimu (509-27. p. n. e.) I do kraja Carstva (27. p. n. e. -395. god.) bili su poreklom iz Grcke. Oni na svoje kopije nisu potpisivali svoja imena nego imena umetnika po cijim je kopijama I nastala. Neki mislioci idu toliko daleko da tvrde kako “rimski stil” I ne postoji, vec samo rimska tema grckog stila. Rimljani su nametali svoje zakone I vlast, ali su bili otvoreni prema umetnosti, kulturi I obicajima naroda (to je doprinosilo cvrstom jedinstvu drustva, otvorenog I raznolikog u isto vreme). Od tada je Rimska umetnost, kao takva, prirodan I opravdan nastavak grcke umetnosti.

 

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy