Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

37

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

1917. Berze-Berzanska trgovina
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM

 


Pregled teme :

Берза је организовано тржиште за трговину валутама, акцијама, обвезницама и робом. Трговина се може одвијати само ако се испуне одређени услови које поставја берза. Цене по којима се тргује не поставља берза, већ се оне формирају слободно (условно речено). Почеци берзанског трговања везани су за појаву првих тзв. хартија од вредности. То су била писана документа којма се неко лице обавезало да ће своју обавезу извршити у одређено време у будућности. Касније, када се та обавеза пренела на друго лице, пре доспећа рока, сматра се да је први берзански посао закључен. Данас – берзе су тржишта са циљем да на брз, ефикасан и јефтин начин омогуће промет берзанског материјала – ефективе и робе.
Инвестирање, односно улагање новца у различите облике хартија од вредности и трговање њима веома је развијено у свету и уобичајно представља веома уносан посао за фирме и појединце, као и посреднике у овом послу. Путем хартија од вредности, могу се пласирати слободна средства, која за одређени временски период појединцу или фирми нису потребна, односно путем емитовања, тј. издавања хартија од вредности, могу се прибавити средства за финансирање одређених пословних активности често под повољнијим условима него путем класичних кредита код финансијских институција. Истовремено и држава се често појављује као емитент и гарант одређених хартија од вредности и оне представљају практично најсигурније и најликвидније вредносне папире. На развијеним тржиштима постоје бројни модалитети хартија од вредности које могу бити краткорочне и дугорочне, обезбеђујући различите приносе, али носећи и различите степене ризика. Основни предуслов за развој различитих облика хартија од вредности је постојање одговарајућег законодавства којим се прецизно регулишу сва питања везана за организовано берзанско и ванберзанско тржиште и улогу учесника на њима; врсте хартија од вредности којима се може трговати; начине обезбеђења; контролу трговања тржишним материјалом итд.


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy