Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

16

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

5059. Knjizevnost-Ko je otudjen covek
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM

 

Tagovi: seminarski, seminarski radovi, diplomski, diplomski radovi, maturski, maturski radovi, master radovi, besplatni gotovi seminarski radovi, gotovi diplomski radovi, lektire prepricane, puskice, izrada seminarskih radova, maturskih radova, diplomskih radova, skripte, seminarski radovi iz, diplomski radovi iz ...


Pregled teme :

Moj cilj je da ovim maturskim radom iznesem svoje poimanje problema otuđenosti čovjeka koristeći kao osnovu roman „Stranac" Alberta Camusa.
Na narednim stranicama pokušaću da objasnim i približim ovaj svevremenski ljudski fenomen. Istraživanjem ću pristupiti pitanju alijenacije čovjeka prema socijalno-filozofskom viđenju problema.

Pitanje otuđenja čovjeka je staro koliko i čovjek, samim tim aktuelno je i prisutno u modernom društvu. Ja, kao član tog društva osjetio sam potrebu da shvatim, spoznam i pokušam objasniti prirodu ovog problema. Kao ljubitelj jednog od navećih svjetskih umova 20-og st., Alberta Camusa, izabrao sam njegovog „Stranca" za polaznu tačku i epicentar mog istraživanja. Međutim, izbor ovog romana nije zasnovan samo na simpatijama. Iako bi „Stranac", inače jedno od najcjenjenijih Camusovih djela, površnom čitaocu dao utisak lahkog štiva, on to apsolutno nije.

Camus je napisao „Stranca" u jeku Drugog svjetskog rata u okupiranoj Francuskoj. „Stranac" je izdat 1942. godine, što nije slučajnost, s obzirom na neiscrpni izvor inspiracije koji je fašistička Europa, nažalost, predstavljala u to vrijeme. Stranac je „došao" u vrijeme kulminacije fašističke ideologije u Europi, u vrijeme stradanja nevinih, dehumanizacije, u vrijeme otuđenja čovjeka, u vrijeme apsurda. Camus je po svojoj prirodi bio borac (za vrijeme rata osnovao je list „Combat" što znači boj). Djelo je predstavljalo njegov obračun sa krvavom, totalitarnom ideologijom. Ali Camus u „Strancu" nije dao kritiku pogrešne ideologije, „Stranac" predstavlja kritiku čovjeka, čovjeka koji dan za danom živi apsurd. Mersault, glavni junak Camusovog romana, je takav čovjek. On sam, pa i svi događaji koje doživljava su apsurdni, kao što je apsurdan svijet tog ljeta 1942. godine. Dakle, Camus je ovim romanom odlučio da progovori o čovjeku dvadesetog stoljeća, da progovori o smislu, odnosno, besmislu apsurdnog i otuđenog postojanja, u vrijeme kad je čovjek samom sebi, pa i drugom postao stranac. Camusu se tih krvavih, četrdesetih godina nametnulo jedno pitanje, koje traži suštinu, bit i porijeklo ljudske otuđenosti, koje je i mene potaknulo da napišem ovaj rad, pitanje prosto, a opet tako složeno: „zašto?"
Pitanje na koje ću pokušati odgovoriti na slijedećim stranicama ovog rada.Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy