Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

09

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

4174. Kultura-Esej Kultura
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM

 

Tagovi: seminarski, seminarski radovi, diplomski, diplomski radovi, maturski, maturski radovi, master radovi, besplatni gotovi seminarski radovi, gotovi diplomski radovi, lektire prepricane, puskice, izrada seminarskih radova, maturskih radova, diplomskih radova, skripte, seminarski radovi iz, diplomski radovi iz ...


Pregled teme :

Osnovno pitanje i dilema sa kojom se suočava istraživanje evropske kulture jeste : da li je opravdano govoriti o evrposkoj kulturi ili je ispravnije polaziti od postojanja evropske civilizacije?
To su dva značajna pojma koja neretko smatramo gotovo pa sinonimima, no između njih se javlja velika razlika. Kroz vekove je bilo mnogo različitih tumačenja ove dve reči i njihove povezanosti, a zajedničko im je da su obe nastale iz latinskog jezika. Kultura je izvedena iz latinske reči colere čije je značenje uzgajati, negovati. Reč civilizacija je izvedena iz latinske reči civilis koja prvobitno označava razvoj lepih manira i uljudnosti.
Reč kultura se počela koristiti u Francuskoj, već u XVII veku, kao aktivna supstanca društva, kao ono što oblikuje svet kakvo i jeste danasnje opšte značenje, koju su prihvatili i Englezi ,kao i reč civilzacija čije je značenje drugačije i označava materijalna ostvarenja. Nemci su stvorili reč Kultur kojom su označavali i kulturu a i civilizaciju, označujući njome jednom rečju akciju i stanje prosvećenosti ali i progres ljudskog društva i u duhovnom i materijalnom pogledu. Sedamdesetih godina XVIII veka pojam duh naroda koji je uveo Johan Gotfid Heder predstavlja koncepciju kojom se potpuno razdvajaju pojmovi kuture i civilizacije. On istupa sa učenjem po kojem svaki narod postoji na način koji je jedinstven u individualnosti nacionale kulture i nezamenjiv.
Nakon napoleoske okupacije ideja Duh naroda je dozivela procvat gde je Nemačka otkrićem vlastite kulture i pronalaženjem svog jedinstva u tome da se suprostavlja osvajačkoj Franuskoj dokazujući drevno germanstvo i svoju jedinstvenu kulturu u cilju oslobođenja od nemoći i vojne okupiranosti. Savremeno shvatanje jeste da je civilizacija nadnacionalna a kultura nacionalna tvorevina, i dok se civilizacija moze razumeti i opštim zakonima, kultura se mora razumevati iznutra i povezanost ovih dviju reči jeste u tome da jedna drugu nadograđuju u tome što napredak civilizacije ovisi o kulturnom napreku i da će civilizacija pasivno rasti iz plodnog tla kulture te da će menjati svoju strukturu sa napretkom kulture.


Komentari (1)Add Comment
0
Kulturata na mladite vo Makedonija...
napisao angela,September 20, 2012
Ako mzoete da mi napisete esej za Kulturata na mladite vo Makedonijaa .... smilies/wink.gif
  • Prijavite neodgovarajući komentar
  • +1
  • glasaj za
  • glasaj protiv

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy