Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

51

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

4525. Pedagogija-Produzeni celodnevni boravak u skoli
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM

 

Tagovi: seminarski, seminarski radovi, diplomski, diplomski radovi, maturski, maturski radovi, master radovi, besplatni gotovi seminarski radovi, gotovi diplomski radovi, lektire prepricane, puskice, izrada seminarskih radova, maturskih radova, diplomskih radova, skripte, seminarski radovi iz, diplomski radovi iz ...


Pregled teme :

Mnogi od nas ne znaju šta je produženi/celodnevni boravak ili su samo čuli nešto o njemu. Zato ćemo vam mi predstaviti šta je on, kako funkcioniše, koje su bitne karakteristike, elementi i zbog čega on postoji.
Obrazovno-vaspitni rad, odnosno delatnost škole produženim ili celodnevnim boravkom učenika u školi pedstavlja posebnu vrstu ili organizacioni oblik njenog pedagoškog delovanja. Zbog društveno-pedagoškog značaja i specifične organizacije takvih vidova vasptanja do sada su u svetu i kod nas izvršena brojna istraživanja, da bi se dao odgovor na pitanja koji su to društveno-pedagoški i drugi razlozi postojanja ovih i njima sličnih vidova obrazovno-vaspitne prakse. Promene koje su se dogodile u izvršavanju vaspitne funkcije savremene porodice su dovele do potrebe za produženim i celodnevnim boravkom.
U našoj zemlji produženi i celodnevni boravak počeo se javljati početkom šezdesetih godina. Od sedamdesetih godina ovog veka, produženom boravku učenika u osnovnoj školi počinje se posvećivati naročita pažnja.
(izvor: Janković P. i Rodić R. 2007: 156)

Terminološko-pojmovni problemi
U pedagoškoj literaturi postoji veći broj termina koji označavaju produženi i celodnevni boravak. Da bi se razumeli termini "produženi" i "celodnevni" potrebno je odrediti sadržinu ovih i njima srodnih izraza.
Pod izrazom "poludnevna škola" podrazumevamo tradicionalnu organizaciju nastave i drugih školskih delatnosti, koje se svakodnevno izvršavaju u jednoj smeni, a učenici nakon toga odlaze svojim kućama.
Pod izrazom "boravak učenika u školi" trebalo bi podrazumevati sve vreme koje učenici provode u školi i sve delatnosti, naročito obavezne, kojima se ispunjava školski radni dan.
Pod izrazom "produžen boravak učenika u školi" najčešće se podrazumeva posebna forma obrazovno-vaspitnog rada u školi, ali posle nastave kojom su obuhvaćeni učenici nižih razreda osnovne škole. Produženi boravak u školi podrazumeva brigu o deci, organizovanu ishranu, zabavu, rekreaciju, odmor, kulturno korišćenje slobodnog vremena, nadzor u izvršavanju vannastavnih obaveza (izrada domaćih zadataka ili radova)... Na ovaj način se pomaže savremenoj porodici. Pod savremenim porodicama podrazumevamo roditelje koji nisu u mogućnosti da takvu brigu povere svojoj starijoj deci, svojim roditeljima, srodnicima... To su po pravilu savremene gradske porodice, kojima su društvena briga i pomoć ove vrste zaista neophodni. (izvor: Janković P. i Rodić R. 2007:159, 164)
Produženi boravak predstavlja dopunu vaspitnoj funkciji savremene porodice. Organizuje se u školama mnogih razvijenih zemalja, i kod nas, da bi se udovoljilo proširenim društvenim i pedagoškim zahtevima, samim tim i potrebama, savremene porodice. Ostvaruje se kada deca nakon nastave borave u školi još četiri do pet časova. Učenici obuhvaćeni produženim boravkom ostaju onoliko koliko je potrebno da se njihovi roditelji vrate sa posla kući i da se posvete svojoj deci. Uz nastavu, produženi boravak obuhvata samostalno učenje, izradu domaćih zadataka, dopunsku ishranu i deo slobodnog vremena. Grupe se u produženom boravku formiraju za manji broj učenika.

 


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy