Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

17

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

2269. Tehnologija-WIMAX tehnologija
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Na našim sajtovima možete pronaci sve bilo da je to seminarski, diplomski ili maturski rad, powerpoint prezentacija i drugi edukativni materijal. Za razliku od ostalih mi vam pružamo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane tako da možete tacno da odaberete ono sto vam u potpunosti odgovara. U našoj bazi se nalaze gotovi seminarski,diplomski i maturski radovi koji možete skinuti i uz njihovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi unikatan seminarski ili neki drugi rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na •Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli•

WWW.SEMINARSKI-RAD.COM
WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM
WWW.MATURSKI-RAD.COM


Pregled teme :

WiMax (Worldwide Interoperability for Microwave Access ) tehnologija, bazirana na IEEE 802.16-2004 standardu, ubrzano se pokazuje kao tehnologija koje će igrati glavnu ulogu u fiksnim širokopojasnim bežičnim mrežama. Prva sertifikovana laboratorija, uspostavljena u Malagi u Španiji je potpuno operativna i preko stotinu WiMAX proba je aktivno u Evropi, Aziji, Africi i Severnoj i Južnoj Americi. Nesumnjivo, fiksni WiMAX, baziran na IEEE 802.16-2004 standardu, se dokazao kao isplativa fiksna bežična alternativa kablovskom i DSL servisu. U decembru 2005. godine IEEE je overio dodavanje 802.16e amandmana standarnu 802.16. Ovaj amandman dodaje stavke koje su nepohodne da podrže mobilnost. WiMAX forum sada definiše sistemske perfomanse i profile sertifikovanja bazirane na IEEE 802.16e mobilnom amandmanu i, prelazeći definisanje vazdušnog interfejsa, WiMAX forum definiše i mrežnu arhitekturu neophodnu za implementaciju end-to-end mreže mobilnog WiMAX-a.
Mobilni WiMAX je širokopojasno bežično rešenje koje omogućava konvergenciju mobilne i fiksne širokopojasne mreže kroz zajedničku tehnologiju širokopojasnog radio-pristupa i fleksibilnu mrežnu arhitekturu. Vazdušni interfejs mobilnog WiMAX-a je usvojio OFDMA za poboljšane perfomanse višestrukog prostiranja u okruženjima gde se ne ostvaruje linija vidljivosti (NLOS). Sistemski profil mobilnog WiMAX-a omogućava mobilnim sistemima da budu kofigurisani na uobičajen način što osigurava baznu funkcionalnost terminala i baznih stanica koje su potpuno interoperabilne, i on pokriva 5, 7, 8,75 i 10 MHz širine radio-kanala za licencirani spektar na svetskom nivou u frekventnim područjima od 2,3 GHz, 2,5 GHz i 3,5 GHz. Pokazano je da mobilni WiMAX može pružiti kapacitet od nekoliko desetina megabita po sekundi sa svake bazne stanice sa uobičajenom konfiguracijom. Osnovni atributi za omogućivanje širokopojasnog servisa podatka uključujuci podatke, video streaming i VoIP se pružaju sa visokim kvalitetom servisa. Perfomanse će omoguciti transparentnost kvaliteta servisa izmedu mobilnog WiMAX-a i širokopojasnog žičnog servisa kao što je kablovski i DSL, i važan su zahtev za uspeh ciljane mobilne internet aplikacije za mobilni WiMAX.
Prednosti WiMAX-a uključuju brz prenos podataka, niska cena opremanja ,otvoreni standardi za bežične širokopojasne servise, očuvanje eko-sistema, niska cena pretplatničkog servisa za mobilni intrenet i dr. Stotine kompanija učestvuju u razvoju i mnoge kompanije su objavile proizvodne planove za ovu tehnologiju. Samo jedna WiMAX bazna stanica može da pokrije ceo grad veličine Novog Sada, uključujući i njegovu širu okolinu!


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy