Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

15

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

2124.Marketing-Promocija
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM


Pregled teme :

 

1. O PREDUZEĆU

 

DP „Rubin", preduzeće za proizvodnju i promet alkoholnih i bezalkoholnih pića, osnovano je 25 juna 1955. godine, na temeljima duge i bogate tradicije vinarstva i vinogradarstva. Preduzeće je locirano u Kruševcu, centralnoj Srbiji u kraju gde se od pamtiveka sa uspehom gaji i neguje kvalitetna vinova loza i proizvode kvalitetna vina i alkoholna pića na bazi goždja. To je područje tromeđa Zapadne, Južne i Velike Morave u kome pored Kruševačkog vinogorja dominiraju i vinogradi u okolini Trstenika, Varvarina, Stalaća i Aleksandrovca koji predstavljaju idealne terene za gajenje vinove loze. Osnovni cilj preduzeća „Rubin" je da stalno proizvodi i prodaje proizvode vrhunske, svetske klase kvaliteta koji će u potpunosti zadovoljiti potrebe sadašnjih i potencijalnih, budućih kupaca, a koji će biti na višem nivou od konkurentskih proizvoda i koji će dugoročno obezbediti prihode preduzeća na zadovoljavajućem nivou.
Avgusta 1892. godine otvara se prvi vinarski podrum u Kruševcu, izuzetno lepo opremljen za tadašnje prilike, a u njemu je bilo buradi i bačvi za prijem i obradu 45 vagona vina i rakije. Po jednom dokumentu iz 1911. godine na teritoriji današnjeg Kruševačkog okruga bilo je 9262 ha pod vinovom lozom. U periodu između dva rata, Kruševac postaje pravi centar podrumarstva. Okružna otkupna stanica osnovana je marta1947. godine u Kruševcu. Kada je „Župski Rubin" osnovan brojao je 48 radnika, među kojima je bilo najviše onih vinarske struke. Prve dve godine sva pića su se prodavala isključivo u rifuznom stanju(bez ambalaže), a tadašnji proizvodni program „Župskog Rubina" činili su:vina(Ružica, Crno i Rizling), rakije(Šljivovica, Šljivovica prepečena i Komovica) i dezertna pića(Svetli vermut, Likeri Kruševac i Moka).
U jesen 1956. godine kolektiv se seli u novi podrum koji se tada uveliko završavao na lokaciji u Lazarici. U tom novom i savremeno opremljenom objektu koji sada u „Rubinu" zovu Stari podrum, bilo je mogućnosti za prijem i obradu 450 vagona pića.
Godine 1972. počinje izrada novog podruma Vinjaka. Podrum je opremljen najmodernijom tehnologijom za proizvodnju prirodnih alkoholnih pića. U hali za odležavanje vinjaka montirani su regali za smeštaj 12 000 hrastovih buradi težine od 500 l, a u hali za primarnu obradu nalazi se 60 cisterni gde sve utvrđene operacije obavlja samo jedan radnik u smeni, jer je celokupan postupak automatizovan. U punionici novog podruma montirane su tri linije za flaširanje. U sastavu ovog objekta su i odgovarajući prostori za skladištenje gotovih proizvoda i prateće službe.

Godine 1991. postignuti su odlični rezultati u izvozu, osvojeno je više novih tržišta.
Danas proizvodnja „Rubina" je visoko – specijalizovana i odvija se u velikim serijama. U njegovim savremeno opremljenim podrumima godišnje može da se preradi, doradi i proizvede preko milion hektolitara alkoholnih pića. Ovo preduzeće sada broji 1150 radnika i od osnivanja pa do današnjeg dana je prošlo kroz nekoliko razvojnih etapa i postalo vrhunska vinarska kuća.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy