Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

17

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

280. Elektrotehnika-Elektricne mreze i dalekovodi
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM


Pregled teme :

Provodnici nadzemnih vodova služe za prenos električne energije, a zaštitna užad koja se postavlja iznad faznih provodnika za zaštitu od atmosferskih prenapona i za odvođenje struja kratkih spojeva. I jedni i drugi izloženi su raznim atmosferskim i hemijskim uticajima. Sa obzirom na njihovu namenu, oni moraju imati veliku specifičnu električnu provodnost, moraju biti dovoljno elastični, otporni na razna mehanička naprezanja i atmosferske uticaje, a takođe i ekonomični.

MATERIJAL ZA IZRADU PROVODNIKA I ZAŠTITNIH UŽADI
-Provodnici i zaštitna užad se izrađuju uglavnom od bakra, aluminijuma i čelika.

BAKAR:
-Bakar ima najveću specifičnu električnu provodnost 56-58 Sm/mm i veoma dobru mehaničku čvrstoću. Za izradu provodnika primenjuje se čisti elektrolitski bakar, i to za visokonaponske vodove tvrdo vučeni, a za niskonaponske vodove tvrdo ili polutvrdo vučeni.
ALUMINIJUM:
-Aluminijum po električnim svojstvima dolazi odmah iza bakra. Njegova električna provodnost iznosi oko 61% provodnosti bakra. Za izradu provodnika upotrebljava se tvrdo vučeni aluminijum, čistoće najmanje 99,5% (oznaka E-95). Aluminijum je lakši od bakra, a njegova cena je dosta niža, pa su i ukupni troškovi izgradnje nadzemnih vodova primenom aluminijumskih provodnika znatno manji. U pogledu fizičkih i hemijskih svojstava, aluminijum ima niz nedostataka u odnosu na bakar.Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy