Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

16

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

2689. Ekonomija-Inflacija
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM


Pregled teme :

О инфлацији се зна јако много, али ипак недовољно да би се могла „излечити". По свом понашању подсећа на опасне вирусе попут еболе, јер не бира ни место ни време где ће се појавити. То могу да буду неразвијене, али и развијене земље, свеједно да ли им је површина велика или мала. Друга специфичност која јој је заједничка са горепоменутим вирусом је то што се никада не јавља два пута у истом облику.

Инфлација је први пут употребљена у САД, као ознака скока цене и новчаног оптицаја у време грађанског рата који је вођен 1861-65, када је блада била присиљена да издаје папирни новац, тзв. Greenbacks, али је готово сигурно да су разноврсне инлаторне ситуације и проблеми били познати од раније.

Читава историја новчаних јединица јесте историја њиховог обезбеђивања све до дана када их замене друге.

Раздобље великих инфлација почиње тек са употребом неконвертибилних новчаница.

Њиховим ззачетником се сматра J. Law, који је у периоду 1716. До 1720. Издао 2700 милиона ливри у новчаницама уз метално покриће свега 48 милиона.

Ипак сту то били повремени ексцеси, који су долазили до изражаја за време већих историјских догађаја и након дужих периода. Тек након првог светског рата инфлација постаје готово стална појава и с драстичним последицама. Од 1960-их, инфлација је проглашена критичним проблемом и настале су концепције замене „инфлације за незапосленост"

Постоји једно занимљиво правило везано за инфлацију. Зове се „правило 72". Наиме, ако број 72 поделимо са годишњом стопом инфлације, утврђујемо за колико ће се удвостручити цене. Ако инфлација износи 6%, цене ће се удвостручити за 12 година.Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy