Pretraga baze radova

FORMAT

BROJ STRANA

JEZIK

seminarski, diplomski i maturski rad word

 

12

 seminarski, diplomski i maturski rad srpski

WORDUKUPNOSRPSKI

 

Seminarski, diplomski i maturski rad

8604 -Pedadgogija-Pedagoske naucne cinjenice
(prve tri strane)


seminarski,diplomski,maturski rad besplatno free download

PREUZMI CEO RAD

 

Ako Vam treba edukativni materijal bilo da je to seminarski, diplomski , maturski rad, ili powerpoint prezentacija na nasim sajtovima ce te naci sve na jednom mestu . Svi Vam pruzaju samo ime za seminarski, diplomski ili maturski rad a mi Vam dajemo da pogledate svaki rad njegov sadržaj i prve tri strane u PDF-u tako da možete tacno da odaberete pravi rad bez promasaja. Nasa baza sadrzi svaki gotov seminarski, diplomski i maturski rad koji ce Vam ikada zatrebati, možete ga skinuti i uz njegovu pomoc napraviti jedinistven i unikatan rad. Ako u bazi ne nadjete seminarski, diplomski ili matruski rad koji Vam je potreban, u svakom momentu mozete naruciti da se izradi novi potpuno unikatan seminarski, diplomski ili maturski rad na linku novi radovi. Sva pitanja i odgovore možete dobiti na našem forumu kao i besplatan seminarski, prepricane lektire, puskice i pomoc. Za bilo koji vid saradnje ili reklamiranja mozete nas kontaktirati na kontakt formi.

WWW.DIPLOMSKI-RAD.COM

 

Tagovi: seminarski, seminarski radovi, diplomski, diplomski radovi, maturski, maturski radovi, master radovi, besplatni gotovi seminarski radovi, gotovi diplomski radovi, lektire prepricane, puskice, izrada seminarskih radova, maturskih radova, diplomskih radova, skripte, seminarski radovi iz, diplomski radovi iz ...


Pregled teme :

 

PEDAGOGIJI

Proces naučnog saznanja u pedagogiji, kao posebnoj nauci, odvija se prema osnovnim gnoseološkim zakonitostima naučnog saznanjnog procesa uopšte, uz specifičnosti koje su determinisane predmetom proučacanja. U gnoseologiji i opštoj metodologiji naučni saznajni proces određuje se kao specifična intelektualna aktivnost koja ima posebne zakonitosti.

U filozofskoj literaturi naučni saznajni proces određuje se odnosom između dva bitna činioca saznanja: čulne (empirijske) aktivnosti i teorijskog mišljenja. U fokusu intresovanja većeg broja naučnika iz različitih naučnih disciplina i različitih vremenskih perioda nalazio se problem odnosa empirijskog i teorijskog činioca.

B. Šešić zakonitosti saznajnog procesa objašnjava pomoću momenta saznajnog procesa. "Bitni momenti procesa saznanja su ovi: 1. konstatovanje činjenica na bazi prethodnog znanja kao osnovna praksa; 2. postavljanje hipoteza i teorija u objašnjenju činjenica još nepoznatih pojava; provjeravanje ili verifikacija tačnosti postavljenih hipoteza i teorija u praktičnoj primjeni tih saznanja,a otuda i novo shvatanje složenijih pojava".

Spoznajni momenti u pedagogiji su:

  1. Pedagoške naučne činjenice;
  2. Pedagoški naučni zakoni;
  3. Pedagoške naučne teorije.

U ovom seminarskom radu pobliže ćemo objasniti pedagoške naučne činjenice.

 

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequoteSmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smanji | povećaj

busy